Asigurari

Cine si de ce are nevoie sa-si asigure calatoriile?

Specialistii au explicat ca o asigurare de calatorie este necesara oricui calatoreste in strainatate. Fie ca este o calatorie in interes de afaceri sau plecam in concediu,asigurarea de calatorie aduce confort si siguranta.

 

Cat costa o asigurare de calatorie?

Preturile pentru o asigurare de calatorie difera in functie de perioada asigurata, de varsta clientului, cat si de zona acoperita.

 

Informaţii utile despre asigurările de călătorie şi asigurările STORNO:
Asigurarea medicală privată pentru călătorii în străinătate nu poate fi înlocuită de Cardul European de Sănătate (CES).
Cardul European de Sănătate (CES) este valabil doar în Comunitatea Europeană şi Elveţia. El poate fi folosit doar dacă posesorul său se adresează unui furnizor de servicii medicale acoperit de sistemul de asigurări sociale, potrivit legii din statul gazdă.

Asigurarea medicală acoperă inclusiv cheltuielile medicale din sistemul privat şi poate fi valabilă în oricare stat al lumii. Asigurarea medicală poate fi încheiată în orice moment de la semnarea contractului turistic, până la data începerii călătoriei şi este valabilă pe perioada înscrisă în asigurare.

Asigurarea STORNO (a riscului de anulare a călătoriei) este facultativă, dar este recomandată de agenţiile de turism. Prin încheierea acesteia, beneficiarul îşi poate recupera suma achitată pentru serviciile turistice achitate agenţiei, în cazul în care este nevoit să anuleze călătoria şi motivele anulării se încadrează în cele prevăzute de asigurare.

Asigurarea STORNO se poate încheia numai odată cu semnarea contractului turistic şi este valabilă începând cu ora 24:00 a datei la care a fost încheiată, până la data şi ora de început a călătoriei, conform contractului.

Pentru a primi eventualele despăgubiri solicitate, pentru ambele tipuri de asigurări, turistul va trebui să prezinte acte doveditoare (detaliate în condiţiile de asigurare specifice fiecărui tip de asigurare şi comunicate de către agentul de turism la momentul încheierii unei asigurări).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *