Descopera Grecia spirituala! 12-19 mai 2019 / 7 nopti

12-19 mai 2019 / 7 nopti

Itinerariu:

  Ziua 1- Piatra Neamt – Bucuresti – Russe

     

   Ziua 2 -Russe– Mănăstirea Rila – Salonic

Mic dejun. Primul popas duhovnicesc il vom face la Basarabov unde vom vizita Peştera Sfântului Dimitrie cel Nou (moaşte se află la Catedrala din Bucureşti, sfântul a trăit în veacul al XIII-Iea, în timpul celui de-al doilea Ţarat de la Târnovo, întemeiat de români si de bulgari sub conducerea fratilor Petru şi Asan. Aceasta este singura mănăstire săpată în stâncă, încă funcţională, din Bulgaria.

Ne vom îndrepta spre capitala Bulgariei, Sofia, și continuăm cu vizită la Mănăstirea Rila. Bazele acestui locaș au fost puse de Sf. Ioan de la Rila, cel care este întemeietorul monahismului bulgar. În biserica mănăstirii sunt adăpostite moaştele Sf. Ioan de Rila, ocrotitorul spiritual al Bulgariei. Cazare la hotel în Salonic.

       Ziua 3-Vizita în Salonic – Mănăstirea Kato Xenia – Insula Evia

Kaliméra!(Buna dimineața!). Mic dejun.Salonicul este capitala provinciei Macedonia și al doilea oraș ca mărime al Greciei. Aici Apostolul Pavel a adus pentru prima dată mesajul creștinismului (50 d. Hr.). Pornim într-un tur pietonal și vom vizita Biserica Sf. DimitrieIzvorâtorul de Mir unde se află moaştele sfântului care ocrotește biserica dar și orașul Salonic; Rotonda, unul dintre cele mai vechi monumente din Salonic, cunoscut și sub numele de Sfântul Gheorghe, apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, situat pe Calea Ignatia, datând din anul 304 d.Hr.; ne îndreptăm apoi către Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare biserică din Salonic) unde sunt moaştele Sfântului Vasile cel Nou şi apoi Catedrala Mitropolitană (moaştele Sfântului Grigorie Palama). Pe faleză se află Turnul Alb – simbol al oraşului.

Continuăm călătoria noastră prin Grecia și ne îndreptăm spre zona centrală a Eladei. Oprim la Mănăstirea Kato Xenia, o frumosă mănăstirea de maici. Aici putem vedea o parte din Brâul Maicii Domnului, ţesut din păr de cămilă şi alături de Acoperamânt, face parte din rămăşitele pământeşti ale Maicii Domnului. Trecerea cu ferryboatul în Insula Evia. Cazare la hotel înInsula Evia.

   Ziua 4- Biserica Sf. Ioan Rusu – Mănăstirea Nea Makri

Mic dejun. Ne îndreptăm spre localitatea Prokopi. Anual, mii de oameni vin la Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi, unde sunt adăpostite moaştele Sfântului Ioan Rusu, un sfânt cunoscut şi iubit în întreaga lume.

Ne vom îndrepta spre Nea Makri. Pe “colina neprihăniţilor” este Mănăstirea Buna-Vestire unde sunt moaştele Sfântului Efrem cel Nou care este considerat ocrotitorul oamenilor care suferă de depresie. Ne îndreptăm spre portul Pireu și trecem cu ferryboatul în Insula Eghina. Cazare la hotel în Insula Eghina. Kalispéra! (Bună seara!)

  Ziua 5- Insula Eghina, Sf. Nectarie – Atena – Kalambaka

Mic dejun. Situată la aproximativ 60 minute de capitala grecească, insula este cunoscută pentru culturile de fistic dar mai ales datorită faptului că aici se află moaştele Sf. Nectarie. Ne îndreptăm spre Mănăstirea Sfânta Treime, vizitată de mii de oameni anual. Aici sunt adăpostite moaştele Sf. Nectarie, mare vindecător de diverse boli şi făcător de minuni.

Revenim în capitala Greciei şi facem tur de oraş, cu autocarul, în care vom vedea: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piaţa Sitagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piaţa Omonia, Acropole. Plecăm spre una dintre cele mai impresionante și frumoase zona ale Greciei – Kalambaka. Cazare la hotel în Kalambaka.

Ziua 6- Complexul Meteora

Mic dejun. Vizităm Mănăstirile din Complexul Meteora (vom vizita 2 mănăstiri în funcţie de programul fiecarei mănăstiri). Mănăstirile sunt spectaculos așezate pe vârfuri stâncoase din Tesalia, fiind printre cele mai izbitoare atracții din Grecia. Numele Meteora se traduce prin „suspendat în aer” și descrie perfect așezarea acestor locașuri de cult. Popas la atelierul de pictură al icoanelor bizantine – Zindros unde vom vedea cum sunt pictate icoanele. Imortalizăm imaginea oferită de mănăstirile ,,suspendate între cer şi pământ”. Părăsim vestitul Complex Monahal de la Meteora, îndreptându-ne spre una dintre cele mai îndrăgite regiuni din Grecia – Riviera Olimpului.

Facem un popas pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii se închină la icoana şi la moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica rupestră, apoi se coboară la izvor, care este considerat vindecător de boli de ochi. Cazare în zona Riviera Olimpului. Timp liber pentru cumpărături și/sau relaxare.Opțional se poate organiza o frumoasă petrecere în stil grecesc.

  Ziua 7- Riviera Olimpului – Plevna

Mic dejun. La revedere Grecia! Având în memorie minunatele locuri din Grecia, ne îndreptăm către casă pe ruta Sofia – Plevna. Cazare in Plevna. (aici am pus Plevna ca este cam la jumatatea drumului)

 Ziua 8-Plevna – Piatra Neamt

  Mic dejun. Plecarea spre Romania.Se ajunge în Piatra Neamt în funcţie de formalităţile vamale şi de trafic.

PRET: 395 e/pers

Tariful include

·       7 cazări conform programului la hotel de 3* in Grecia

·       7 mic dejun la hotel de 3 * In Grecia

·       Tur al orașului Atena

·       Tur al orașului Salonic

·       Ferryboat Pireu – Insula Eghina – Pireu

·       Ferryboat Glyfa – Agiocampos

Ghid însoțitor din partea agenției***                  

Tariful nu include

·       Intrările la obiective

·       Mesele se prânz și seară

·       Taxe de stațiuni și orașe și cheltuieli personale

         * taxa de 1,5 euro/pers-pt cazarile 3*-se achita la receptie

Repere din traseu:

 • Salonic cu Bis. Sf, Dimitrie, Calea Ignatia și Turnul Alb
 • Complexul Meteora
 • Atena
 • Insula Eghina cu moastele Sf. Nectarie
 • Insula Evia cu moastele Sf. Ioan Rusu
 • Riviera Olimpului

suplimente & reduceri

 • Supliment de single 115€
 • Reducere 20 euro pentru copii intre 6-11,99

Ce trebuie sa stim despre Grecia:

·       Locația

Grecia se află în sud-estul Europei, în Peninsula Balcanică. Se învecinează la nord cu Bulgaria, cu Republica Macedonia și Albania, la est cu Turcia și Marea Egee, la vest cu Marea Ionică iar la sud cu Marea Mediterană.

·       Limbă vorbită

Limba oficială din Grecia este greaca. Limba engleză este vorbită majoritatea grecilor. In zonele turistice se poate auzi vorbind de catre greci si limba romana.

·       Valută

Moneda naţională în Grecia este euro. Se poate cash sau cu cardul.

Grecia este membra a Comunitatii Europene. In vederea calatoriei in Grecia, pentru cetatenii romani este de ajuns sa detina o Carte de Identitate valabila.

 • Telefonie mobila

Inainte de a pleca in calatorie va rugam sa va asigurati ca aveti serviciul de rooming activat. Pentru a suna in Romania din Grecia trebuie sa formati 0040 sau +40

Intr-un pelerinaj in Grecia descoperi un popor mandru de traditiile sale ortodoxe si un spatiu in care intalnesti la tot pasul manastiri, biserice, sfinte moaste, icoane facatoare de minuni si acele „proskinitaria” – mici biserici asezate in fata caselor si de-a lungul drumului, asa cum sunt amplasate in Romania troitele.

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Grecia. 
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Tariful pentru ferryboat este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului; pot intervenii modificări ale tarifului.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.

Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară sau carte de identitate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *