GRECIA – Simfonia Zeilor

 

Periplul legendar : Ioanina, Insulele: Corfu, Lefkada si Kefalonia, Atena, Meteora

Transport Autocar | 12 zile |  489 Euro

 

Ziua 1 | BUCURESTI – SOFIA – SIDIROKASTRO

Plecare din Bucuresti la ora 05:00 din Piata Victoriei pe traseul: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Sidirokastro. Vizitam capitala Bulgariei, Sofia – unul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha si pietonal impreuna cu insotitorul de grup – Catedrala Aleksander Nevski. Sosire in cursul serii in functie de formalitatile vamale. Seara sosire in Sidirokastro si cazare hotel Olympic 3* sau similar.

Ziua 2 | SIDIROKASTRO – METSOVO – IOANNINA – INSULA CORFU

Mic dejun. Plecare catre Metsovo – satul aromanilor din Grecia, un sat cu totul si cu totul deosebit, celebru pentru branza facuta aici: Metsovone si Metsovela, dar si pentru vinurile produse aici pe dealurile verzi din jur. De asemenea, zona in care se afla si satul Metsvo este singura zona din Grecia in care traiesc ursii, simbolul asezarii fiind evident – ursoaica cu pui. Continuam catre un loc aparte al Greciei, un loc in care influentele turcesti inca dainuie, amintind de cei aproape 500 de ani sub dominatie otomana – Ioaninna. Sub otomani, Ioannina a inflorit fiind un centru al artelor si al mestesugurilor, cu precadere al argintarilor. Chiar si astazi, argintul din Ioaninna este considerat printre cele mai bune din intreaga Grecie. Combinatia de nenumarate monumente istorice si muzee, cu frumusetea naturala de necrezut a peisajului este o garantie pentru vizitatori. Urmatoarea oprire va fi la Oracolul lui Zeus de la Dodoni, ale carui ruine inca fascineaza imaginatia calatorilor. Ne indreptam catre portul Igoumenitsa unde ne vom imbarca pe ferry-boat-ul catre Insula Corfu. Fiind cea mai nordica din insulele Ionice, Corfu este situata mai aproape de Italia si de Albania, iar ca urmare a acestei vecinatati, insula a dobandit o anumita sofisticare si un farmec nonconformist. De la capitala impunatoare, la statiuni animate pana la satele de munte linistite, insula te vrajeste cu uluitoarele sale peisaje cu ape turcoaz, plaje aurii si vegetatie luxurianta. Cazare hotel 3* Corfu.

Ziua 3 | INSULA CORFU: PALATUL ACHILION, CATEDRALA SF. SPIRIDON, MANASTIREA PALEOKASTRITA

Mic dejun. Dedicam aceasta zi vizitelor in cele mai importante locuri ale insulei Corfu. Palatul Achillion a fost construit ca si resedinta de vara pentru iubita imparateasa Sissi (Elisabeta de Austria). Dorind sa creeze un refugiu, Sissi a angajat un arhitect italian care ii impartasea admiratia pentru eroul razboiului troian, Ahile. Palatul este astfel denumit in cinstea acestuia, Ahile fiind personajul a nenumarate statui si picturi care impodobesc palatul si gradina. Imbindand stiluri numeroase, fosta resedinta imperiala este dovada arhitecturala a unicitatii din Corfu. Continuam cu Catedrala Sf. Spiridon – cea mai renumita biserica ortodoxa din insula. Aceasta biserica pastreaza, cu mare evlavie, Moastele Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei, iar urmatoarea atractie este Manastirea Paleokastrita – ridicandu-se deasupra promontoriilor verzi si impadurite, fiind o constructie deosebita ce dateaza din secolul al XVII-lea. Intoarcere la hotel 3* si cazare Corfu.

Ziua 4 | INSULA LEFKADA

Mic dejun. Ne luam la revedere de la frumoasa insula Corfu traversand cu ferry-boat-ul apele turcoaz pana in Igoumenitsa de unde ne vom indrepta catre Insula Lefkada (traversare pe podul mobil). Una din cele mai frumoase, desi putin cunoscute insule ale Greciei, Lefkada a fost unita de continent pana in secolul al V-lea, cand locuitorii din Corint au sapat un canal care sa usureze trecerea navelor de-a lungul coastei de vest a Greciei. Principalul port de acces este capitala, orasul Lefkada, locul cel mai apropriat de continent. Turul Insulei Lefkada. Timp liber la dispozitie. Cazare hotel 3* Lefkada.

Ziua 5 | INSULA KEFALONIA

Mic dejun. Ne bucuram si astazi de frumusetile naturale ale insulei Lefkada pe care o vom traversa de la nord la sud pana in Vasiliki, o indragita statiune de unde ne vom imbarca pe ferry-boat-ul ce ne duce in urmatoarea noastra destinatie, Insula Kefalonia. Una din cele mai frumoase insule ale Marii Ionice, Kefalonia este un adevarat paradis secret al Greciei. Cu plaje pitoresti, munti impaduriti, castele si manastiri deosebite, Kefalonia cu siguranta va deveni una din destinatiile preferate. Recent, Kefalonia a fost numita „insula contrastelor”, caci pe aceasta, ruine romane, venetiene si bizantine se inghesuie unele intr-altele, de-a lungul plajelor insorite. Debarcare in Fiskardo – un sat traditional cu stradute inguste si pitoresti, taverne tipice si panorame spectaculoase asupra portului. Este dovada vie a sintagmei „mic, dar puternic” intrucat micutul sat a supravietuit marelui cutremur din 1953 ce a distrus majoritatea asezarilor de pe insula. Vom vizita apoi lacul Melissani – o adevarata minune naturala, deosebit de pitoresc. Cazare hotel 3* Kefalonia.

 Ziua 6 | INSULA KEFALONIA – OLYMPIA

Mic dejun. Incepem ziua cu vizita in locurile sfante ale insulei, Manastirea Sf. Gherasim si Biserica Crinii Maicii Domnului din Pastra. Situata in Valea Omala, Manastirea Sf. Gherasim este inchinata sfantului ce ocroteste intreaga insula Kefalonia, fiind totodata si cea mai mare manastire de maici din intreaga insula. Aici sunt pastrate cu mare evlavie moastele Sfantului intr-o racla de sticla pusa, la randul ei, intr-un sarcofag de argint. Continuam vizitele catre locul „minunii din Kefalonia”. Crinii Maicii Domnului reprezinta binecuvantarea cea mai de seama a localitatii Pastra, din insula Kefalonia, Grecia. In bisericuta satului, an de an, se petrece aceeasi minune, si anume: crinii pusi la icoana Maicii Domnului, desi complet uscati, infloresc pentru a doua oara, in chip minunat, astfel incat in ziua de 15 august, cand crestinii praznuiesc Adormirea Maicii Domnului, acestia se afla complet infloriti, nevestejiti si frumos mirositori. Ne indreptam catre portul Poros pentru a ne imbarca pe ferry-boat alunecand usor pe valurile marii, spunandu-i la revedere frumoasei insule cu munti impaduriti si casute albe tipice. Sosire pe continent, in portul Kilini si ne indreptam catre Olympia. Cazare hotel 3* Olympia.

Ziua 7 | OLYMPIA – PYLOS – KALAMATA – SPARTI

Mic dejun. Ne aflam in Olympia cunoscut ca locul de nastere si de desfasurare al Jocurilor Olimpice antice. Jocurile se desfasurau la fiecare patru ani, vara, in zilele sarbatorilor lui Zeus, iar participarea era exclusiva doar barbatilor de origine greceasca. De asemenea, Olympia mai este cunoscuta si pentru statuia imensa a lui Zeus din fildes si aur, opera a maestrului Phidias – una din cele sapte minuni ale lumii antice. Vizitam situl arheologic, iar apoi ne indreptam catre Pylos – un antic oras-port al Peloponezului ce ne incanta cu manastiri istorice si fortarete cu dimensiuni impresionante. Orasul este dominat de castelul construit de turci in secolul al XVI-lea, la care venetienii si francezii au facut ulterior completari transformandu-l intr-un adevarat simbol. Excursia continua catre Kalamata – al doilea cel mai mare oras din Peloponez, locul in care s-a nascut dansul popular Kalamatianos, mentionat de Homer in legendara Iliada. De asemenea, umbrit de catre ruinele vechiului castel, orasul cu portul sau colorat si marea albastra ne va incanta toate simturile. Ultima oprire va fi in Sparti, oras aflat pe locul vechii cetati antice – Sparta. Cazare hotel 3* Sparti.

Ziua 8 | SPARTI – NAFPLIO – MYCENE – EPIDAURUS – ISTMUL CORINT – ATENA

Mic dejun. Azi ne vom bucura de o frumoasa excursie in Peloponez – leaganul civilizatiei mionice. Peloponezul impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali), dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Se viziteaza Nafplio – cel mai incantator oras din intregul Peloponez , farmecul sau irezistibil datorandu-se atat arhitecturii medievale din orasul vechi care dateaza din timpul ocupatiei venetiene, cat si din cauza castelelor impunatoare si privelistii sale marine deosebite. Continuam cu Mycene – cel mai important sit istoric din Pelopones si Epidaurus – al carui teatru antic reprezinta unul dintre cele mai frumoase situri din intreaga Grecie, fiind renumit pentru acustica sa impecabila. Scurt stop fotografic la Istmul Corint ce ne va oferi una dintre cele mai impresionante privelisti din Grecia! Plecare spre antica capitala-Atena – dominata de unul dintre cele mai puternice simboluri arhitecturale ale Epocii de Aur a Greciei –Partheonul. Cazare hotel Achilion 3*  sau similar Atena.

Ziua 9 | ATENA – CAP SOUNION

Mic dejun. Facem cunostinta cu aceasta cosmopolita metropola printr-un tur de oras panoramic si pietonal:

Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia.

Dupa tur, vizita cu ghid local la Acropole (biletul de intrare in valoare aproximativa de 12 Euro/persoana se achita la fata locului). Acropole reprezinta inceputul, locul in care a luat nastere civilizatia greaca antica: vestigiile pastrate aici – ale templelor Parthenon si Erechteion si ale templului Athenei Nike – sunt cele mai vestite atractii si, totodata, simboluri ale Greciei. Dupa amiaza, optional excursie la Cap Sounion pentru apus de soare la Templul lui Poseidon (Fenomen unic in lume!). Intoarcere la Atena. Cazare hotel Achilion 3*  sau similar Atena.

 Ziua 10 | ATENA – CROAZIERA IN INSULELE POROS – HYDRA – AEGINA

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale. Optional, croaziera de o zi in Insulele Poros, Aegina,

Hydra. Va propunem o frumoasa croaziera in cele mai frumoase insule ale golfului Saronic cu plecare din portul

Pireus. Prima oprire o vom face in Poros – insula cu numeroase plantatii de lamai, dar si cu o zona portuara

foarte animata. Urmatoarea oprire se va face in insula Hydra – o pitoreasca insulita cu stradute serpuite si

inguste in care traficul auto este total interzis, iar deplasarea se poate face pe jos sau cu blanzii magarusi.

Ultimul popas este, insula Aegina, cea mai mare din cele trei, numita si Insula Fisticului. Pranzul servit este

format din aperitiv, fel principal si desert (bauturile nu sunt incluse), iar pe durata croazierei va puteti bucura si

de programul artistic prezentat de echipa de animatie a vasului. Cazare hotel Achilion 3* sau similar Atena.

 Ziua 11 | ATENA – DELFI – KALAMBAKA

Mic dejun. Parasim capitala Greciei si ne deplasam la Delphi pentru vizitarea celui mai important Oracol al

lumii antice. Excursia continua catre Kalambaka – un micut oras pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai

interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stancilor abrupte ale Meteorei care incadreaza partea de

nord a orizontului. Cu o strada principala generoasa pe care se afla majoritatea hotelurilor, teraselor,

restaurantelor si magazinelor, oraselul asteapta sa va impresioneze. Cazare hotel Kosta Famissi 3* sau similar

Kalambaka.

 Ziua 12 | KALAMBAKA – METEORA – BUCURESTI

Mic dejun. Plecare de la hotel dimineata devreme pentru vizitarea complexului Monahal de la Meteora, inclus

in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata

padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie

tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte

Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri, apoi scurt popas la Zindros– principalul atelier de

icoane bizantine – unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor. Plecare spre tara. Sosire la

Bucuresti dupa miezul noptii in functie de formalitatile vamale. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Data de plecare: 08 Octombrie                                          

 

Tarife calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 489 Euro adult loc in camera dubla
 • 345 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti
 • 643 Euro adult loc in camera single

 

Servicii incluse:

 • Transport cu autocar propriu, clasificat 4*
 • Cazare 11 nopti la hoteluri de 3* astfel:
  • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Olympic 3* sau similar Sidirokastro
  • 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* Corfu
  • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Lefkada
  • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Kefalonia
  • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Olympia
  • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Sparti
  • 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Achilion 3* sau similar Atena
  • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Kosa Famissi 3* sau similar Kalambaka
 • Bilete ferry-boat Igoumenitsa – Corfu – Igoumenitsa, Lefkada – Kefalonia, Kefalonia(Poros) – Kilini
 • Tur de oras Sofia si Atena
 • Ghid local pentru vizita la Acropole
 • Vizitele si excursiile din program: Metsovo, Ioannina, Insulele Corfu, Lefkada si Kefalonia, Olympia, Pylos, Kalamata, Nafplio, Mycene, Epidaurus, Delfi, Kalambaka, Meteora
 • Insotitor de grup

 Servicii neincluse:

 • asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • intrarile la obiectivele turistice
 • excursiile optionale

 Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 30 de participanti)

 • Cap Sounion

Tarif: 25 Euro/persoana si include: autocar, insotitor de grup

 • Croaziera in insulele Aegina – Poros – Hydra

Tarif: 95 Euro/persoana si include: transfer hotel-port-hotel, bilet croaziera, pranz, insotitor de grup

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *