Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Marea Moartă – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa Bethleem, Bis. Nașterii Domnului – Mănăstirea Sf. Sava – Mănăstirea Hozeva

7 zile/ avion / De la 495 € 

 

Ziua 1, 22 Decembrie, București – Tel Aviv – Cezareea – Haifa – Tiberias

Prezentare în Aeroportul București OTOPENI la ora 07.45 pentru zbor BucureștiTel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 10.45 din București cu destinația Tel Aviv, sosire la ora 13.20 pe Aeroportul Ben Gurion-Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne deplasăm către Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Ap. Pavel a plecat la Roma. Continuăm cu vizitarea orașului Haifa frumosul oraș-port, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel și a frumoaselor grădini suspendate Bahai, cât și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). De aici plecăm spre locul de cazare. Cazare și cină la hotel în Tiberias/ Nazaret.

Ziua 2, 23 Decembrie, Marea Galileei – Capernaum – Muntele Fericirilor – Tabgha – Cana Galilei

Mic dejun. Ne îndreptăm către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Vom continua cu Muntele Fericirilor, unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m. deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Se merge la Tabgha, loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Optional putem să ne relaxăm cu o croazieră cu barca pe Marea Galileei așa cum era pe vremea Mântuitorului. Coborâm pe valea râului Iordan spre Yardenit – pe malul râului Iordan, loc amenajat pentru a intra în apa Iordanului. Plecăm către Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Cazare și cină la hotel în Tiberias/ Nazaret.

Ziua 3, 24 Decembrie, Nazareth – Muntele Tabor – Ierihon – Ierusalim.

După micul dejun vom merge către Nazareth, situat în partea nordică a Israelului. Este cel mai populat oraș arab din Israel și este descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vedea Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret; biserica este pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil ca Îl va naște pe Iisus. Continuăm cu Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Ne deplasăm pe valea râului Iordan spre Bethleem. Cazare și cină la hotel în Bethleem. După cină, se merge în Bethleem – Biserica Nașterii Domnului, pentru a participa la slujba care începe după ora 22:00 pe platoul din fața sa, eveniment important Israel – Sărbătoarea Nașterii Domnului Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Marea Moartă – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa Bethleem, Bis. Nașterii Domnului – Mănăstirea Sf. Sava – Mănăstirea Hozeva “Opriti-vă de la căile voastre! Priviți și întrebați de căile celor de demult, de calea cea buna și mergeți pe dânsa și veți afla odihnă sufletelor voastre.” Ieremia 6,16 Călătorii pentru suflet Alegând programele ”Călătorii pentru suflet” participați la proiectele desfășurate de Fundația Christian Hope. Toate profiturile generate de aceste programe vor fi donate pentru actvități de redare a speranței copiilor nevoiași, scopul principal fiind acela de a le oferi acestora șansa la o viață normală. 2 Stii ca te numesti Pellerin atunci cand toate semnele sunt de partea ta: iti place sa calatoresti in jurul lumii, sa aduni amintiri de neuitat, astepti cu nerabdare sa vizitezi locuri inedite si te hranesti cu aventura specifica fiecarui loc nou pe care il descoperi. Iar daca am aflat ca esti un calator veritabil, atunci inseamna ca meriti cu desavarsire sa faci parte din clubul Pellerin, concept creat special pentru tine. Intotdeauna Pellerin-ul se va intoarce din calatoriile sale mai bogat. Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile la adresa www.pellerin.ro. Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput: de la asigurari gratuite (medicala/ storno sau bagaje), la reduceri de pana la 25% acordate la circuitele cumparate, dar si beneficii oferite de partenerii nostri, in tara. transmis în întreaga lume. Întoarcere la hotel.

Ziua 4, 25 Decembrie, Sfânta Liturghie de Crăciun – Qumran – Marea Moartă

Mic dejun. Dimineața participăm la Sfânta Liturghie de Crăciun la Biserica Românească din Ierusalim. După slujbă vizităm, lângă Qumran, un magazine de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă. În grotele de la Qumran un păstor a găsit întâmplător, în anul 1947, sulurile de manuscrise de la Marea Moarta. Vizită la Marea Moarta cu posibilă baie în apa sărată, bogată în minerale. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 5, 26 Decembrie, Muntele Scopus – Măslinilor – Muntele Sion – Ierusalim

După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul, Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției, Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocaință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins, Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Continuăm cu Muntele Sion unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. După aceea vom vizita Aşezământul Românesc de la Ierusalim cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 6, 27 Decembrie, Via Dolorosa – Drumul Crucii – Golgota – Biserica Sfântului Mormânt

După micul dejun ne vom deplasa către Ierusalim și vom intra în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). După amiaza vom merge în Bethleem unde vom admira Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemita” sau “Apărătoarea Bethleemului”); de aici la proximativ 500 m. se află Grota Laptelui, unde potrivit tradiției era adăpostită Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit porunca de la înger să părăsească Betleemul și să fugă în Egipt. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 7, 28 Decembrie, Ein Karem – Tel Aviv – București

Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Prezentare în Aeroportul Ben Gurion pentru zbor Tel Aviv-București cu compania El Al. Decolare la ora 19.40 din Tel Aviv cu destinația Bucuresti, sosire la ora 22.30 pe aeroportul Otopeni – București.

 

S E R V I C I I  I N C L U S E

 Transport cu avionul București – Tel Aviv – București.

 Asistenţă în aeroport la sosire.

 6 nopţi cazare la hoteluri de 4*/3*(categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel) conform clasificării

 Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)

 Taxiuri Muntele Tabor, taxe de intrare la obiectivele din program,

 Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului, preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română

S E R V I C I I N E I N C L U S E

 Taxe de aeroport 125 Euro/pers.

 Tips pentru ghid și sofer în Israel: 2 Euro de persoană pe zi (se achită obligatoriu)

 Masa de prânz

 Croaziera pe Marea Galileii (aprox. 15 Euro)

 Alte taxe şi cheltuieli personale.

062-Betleem-Biserica-Nasterii Golgota,_Tata haifa-israel-8755301-2560-1920 israel-muntele-maslinilor_wzle tel aviv Tel-Aviv-1024x674 via dolorosa zidul-plangerii-ierusalim-panoramic-israel-9g2fm6jqfgol86x

Please follow and like us:

Written by

admin