Parfum oriental ȋn prag de Sărbători – Istanbul 125 euro

Istanbul – Moscheea Albastră – Sfânta Sofia – Palatul Topkapi – Marea Marmara – Insula Prinţului – Strâmtoarea Bosfor – Palatul Dolmabahce- Edirne

Ziua 1. BUCUREŞTI – ISTANBUL (625 km)

Ora 20:00 Plecare din Bucureşti, de la Autogara Christian Tour, Calea Griviţei nr. 158, pe ruta Russe – Edirne- Istanbul. Pe timpul nopţii se tranzitează Bulgaria.

Ziua 2. ISTANBUL

În cursul diminetii sosire ȋn Istanbul.  Întreaga zi o dedicăm vizitării metropolei care se întinde pe 2 continente: Moscheea Albastră, Biserica Sfânta Sofia şi Palatul Topkapi (Palatul, Haremul Sultanului, Tezaurul). Seara, program liber pentru vizitarea Bazarului. Cazare în Istanbul.

 Ziua 3. ISTANBUL – Insula Prinţului

Mic dejun. Timp liber în Istanbul sau opţional (40 euro) Croazieră pe Marea Marmara spre Buyukada – Insula Prinţului (include turul insulei cu trăsura şi masa de prânz cu băuturi). Întoarcere în Istanbul pentru vizite individuale şi shopping. Cazare în Istanbul.

 Ziua 4. ISTANBUL – Croazieră pe Bosfor

Mic dejun. Dimineaţă vom vizita Palatul Dolmabahce, situat pe malul Bosforului, simbol al măririi şi decadenţei Imperiului Otoman. Opţional, croazieră pe Bosfor (10 euro). Timp liber în Istanbul pentru vizite individuale şi shopping. Cazare în Istanbul.

Ziua 5. ISTANBUL – BUCUREŞTI (625 km)

Mic dejun. Plecare din Istanbul. În Edirne se vizitează Moscheea Selimiye, a cărei importanţă e subliniată de cele patru minarete, inclusă în patrimoniul UNESCO. Sosire în Bucureşti după 21.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

 

DATE DE PLECARE 27.11 Supl. SINGLE COPIL  6-12 ani Al 3-lea adult in camera
Loc in DBL 125 € 45 € 105 € 115 €

Preţul include

  • transport cu autocar climatizat, clasificat 2 – 4*, exceptând zilele 1 şi 5;
  • 3 cazări cu mic dejun în hotel echivalent 3* (standarde locale);
  • tur de Istanbul by night cu trecere peste Bosfor în ASIA;
  • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

 

Nu sunt incluse în preţ

  • excursie opţională în Insula Prinţului, cu masa de prânz inclusă;
  • croazieră pe Bosfor (10 euro/pers).
  • intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.

 

Hotel Orient Mintur  3*

http://orienthotelistanbul.com/

Localizare:  Hotelul este situat in partea centrala a orasului Istanbul, pe partea europeana, in apropiere de pricipalele atractii turistice – Hagia Sophia, Palatul Topkapi, Moscheea Albastra si Marele Bazar. La doar 20 m distanta fata de hotel se afla satia de metrou Yenikapi.

Facilitati hotel:  restaurant unde puteti servi preparate traditionale turcesti si internationale, receptie permanenta, stand de ziare, spalatorie, concierge, birou de schimb valutar, birou rent a car, servicii Fax / Xerox, aer conditionat in toata locatia, parcare. Ofera internet Wi-Fi gratuit in toata locatia.

Facilitati camere: Hotelul pune la dispozitia turistilor camere frumos mobilate in stil otoman si cu dotari complete: aer conditionat, incalzire centralizata, minibar, conexiune WiFi,  tv LED, uscator de par, telefon, baie cu facilitati complete.

Conform review-urilor: „cu acces la metrou, tramvai si autobuz, hotelul este amplasat ideal”, „in zona se afla restaurante si magazine frumoase”, „hotel dragut, decent si curat”, „camere confortabile”, „personal prietenos”, „Sultanahmet se afla doar la

TURCIA – ISTANBUL

Istanbulul este un oraș fascinant, încărcat de istorie, cu obiective turistice laice sau religioase de top. Este prin definiție orașul în care se îmbină armonios occidentalismul părții europene cu orientalismul malului asiatic al Bosforului. Și acesta din urmă, în loc să separe orașul reușește contrariul, să-l unească și să-l facă unul dintre cele mai cosmopolite și mai pline de contradicții orașe din câte există.

Febra Crăciunului i-a cuprins şi pe turci. Deşi majoritatea covârşitoare a populaţiei este musulmană, ea a preluat cu entuziasm simboluri laice asociate sărbătorii creştine a naşterii lui Domnului. Deşi situate în apropierea minaretelor moscheilor, prăvăliile din bazar sunt pline de brazi de Crăciun, globuri şi instalaţii luminoase si multe alte obiecte specifice decoratiunilor pentru Sarbatorilor de Iarna.

Profitati de acest lucru si gustati din plin de atmosfera orientala a orasului de pe malurile Bosforului.

ISTANBUL-4 Palatul-Topkapi-Istanbul marele_bazar constructia-de-la-kentford-este-legala-va-fi-construita-o-biserica-asemanatoare-cu-catedrala-sfanta-sofia-din-istanbul-1350896298

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *