PELERINAJ IN TARA SFANTA

PELERINAJ IN TARA SFANTA (Ierusalim)

(06– 12 OCTOMBRIE 2018)

PROGRAMUL PELERINAJULUI

 

 Ziua 1. Plecarea se face din orașul Piatra Neamț, în data de 06.10.2018, la ora 21:30.

În data de 07.10.2018, la ora 4:30 trebuie să fim la chech-in, pe aeroportul din București. Ne vom îmbarca pentru Israel.  Sosim pe aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv-ora 9:20. Facem transferul spre autocar. Ne îndreptăm spre MunteleTabor, vizităm biserica ortodoxă, aflată pe locul „Schimbării la Față”. Vizităm apoi HAIFA, splendidul oraș-port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. În funcție de timp, intrăm și în Tel Aviv- JAFFA, scurt tur al Cetații. Pe drum, pe coasta Marii Mediterane, intram spre CEZAREA-(Caesarea antica) așezare-reședință a romanilor din Țara Sfântă, cu oprire la „Apeduct”. Vizităm apoi biserica „Stella Maris” , construită pe locul peșterii în care s-a nevoit  Proorocul Ilie. Mai apoi se vizitează împrejurimile templului cultului Bahai, cu gradinile pe terase, superioare grădinilor de la Versailles.(Cazare si cina in hotel 4* in Tiberias).

Ziua 2. Micul dejun. Începem ziua în Cana Galileii, vizităm biserica ortodoxă, aflată pe locul unde a avut loc prima minune săvârșită de Mântuitorul, transformarea apei in vin. Mergem apoi spre Nazaret. Ne închinăm în biserica ortodoxă a Sf. Arhanghel Gavriil, locul izvorului Mariei, (pictata de Fratii Morosanu in anul 1977).Vizităm Biserica catolică „Buna Vestire”, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat. Intrăm apoi în vechiul oraș Capernaum, vedem și „Taghba”, locul unde Iisus a săvârșit minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti. Urcăm apoi pe Muntele Fericirilor. Optional ,in functie de timp,vom face o croazieră cu o copie a ” barcii lui Iisus”,pe apele lacului Tiberias. (Cina si cazare in Betlehem in hotel 4*).

Ziua 3. Micul dejun. Incepem ziua urcând pe Muntele Maslinilor, vizităm Mânăstirea Sfintei Înălțări (Eleon), a bisericii ”Pater Noster” (Tatal nostru), a Bisericii ”Dominus Flavit” (Domnul a plins), a ”Bisericii Națiunilor” (Agoniei), Gradina Ghetsimani cu Biserica Mormântului Maicii Domnului si Peștera Ghetsimani.

Vom intra in cetate prin Poarta Sf. Ștefan (Poarta Leilor). Vizităm casa in care a locuit Sfanta Fecioara Maria in ”Cetatea Antonia”. Parcurgem pe jos ”Calea Crucii” (Via Dolorosa) cu cele 14 staționari (stații), in care s-a oprit Domnul nostrum Iisus Hristos. Intrăm în ”Biserica Sfântului Mormânt”, urcăm pe Golgota, ne închinăm la ”Piatra ungerii”, vizităm toate paraclisele sfinte. (Cazare si cina hotel 4* in Betleheem).

 

Ziua 4. Micul dejun. Plecăm de dimineață de la Ierusalim la Ierihon. În drumul nostru vom intra la Mânăstirea Sf. Gheorghe de la Hozeva, locul în care se găsesc moaștele Sfântului Ioan Iacob de la Neamț. Plecăm apoi  spre orașul Ierihon-”cel mai vechi oraș din lume”, vizităm biserica ortodoxa de lângă ”Dudul lui Zaheu” și Biserica si Așezamântul românesc de la Ierihon. Coborâm apoi spre Marea Moarta(-400 metri, cea mai joasa mare de pe glob și vom ajunge la Qumran- vechiul centru al Esenienilor, vom face o scurtă oprire și la magazinele cu renumitele produse  cosmetic de la Marea Moartă). După aceea ne deplasăm spre nord, spre Galileea, urcând pe Valea Iordanului, ”Yardenit”- la locul amenajat al Botezului Domnului. (Cina si cazarea in Betlehem, in hotel de 4*).

Ziua 5. Micul dejun. Programul începe cu vizitarea Bisericii Nativitatii si a criptei unde s-a nascut Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Apoi Biserica catolica Sf.Ecaterina, Grota Laptelui. Plecăm spre ”Ein Karem”, patria Sf. Ioan Botezatorul, vizitând biserica si  cripta in care s-a nascut “cel mai mare om nascut dintr-o femeie”, și fantana Fecioarei Maria. Vom merge mai apoi pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, „Foisorul cel de sus” –locul unde a avut loc „Cina cea de Taina”, Mormântul împăratului și Proorocului David, Vizităm la finalul zilei ” Zidul Plingerii”. Plecăm apoi spre aeroportul Ben Gurion pentru a ne îmbarca în avionul pentru București, unde vom ajunge în jurul orei 23:00.

(Programul poate suferi modificări în ceea ce privește ordinea vizitării obiectivelor)

Pret: 620 Euro/persoană.+ 30 Euro/pers ghid

Pretul include:

– Bilet de avion cu taxe incluse si bagaj de cala

– Asistenta in aeroport la sosire si plecare

– 4 nopti servicii de hotel : 3 nopti Bethlehem + 1 noapte in Tiberias.

– Tururile zilnice si intrarile incluse.

– Taxi Tabor, Hozeva si Sf. Sava.

– 2 mese pe zi,conform programului.( Micul dejun și Cina, prânzul fiind opțional)

– Intrare libera la obiectivele din program.

– Autocar modern 4*, cu aer conditionat,conform programului.

– Ghid atestat de Ministerul turismului de limba romana specializat in actiuni turistice si pelerinaje.

Pretul nu include:

– Asigurari de orice tip;  Eventual program optional, peste cel nominalizat;

– Transferul Piatra Neamt – Bucuresti (Agentia Mega Travel poate pune la dispozitie mijloc de transport, in functie de solicitari);

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *