PELERINAJ TURISTIC SI RELIGIOS IN GRECIA

 

CU OCAZIA SARBATORIRII SF. NECTARIE TAUMATURGUL

Transport Autocar  | 7 zile | 275 Euro

 

PROGRAMUL EXCURSIEI

 

06 Noiembrie Bucuresti – Catedrala Patriarhala din Sofia – Sidirokastro

Plecare din Bucuresti – Piata Victoriei ora 06:00 pe traseul: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Sidirokastro. Vizitam capitala Bulgariei, Sofiaunul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic si pietonal impreuna cu insotitorul de grup: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha – artera comerciala si Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski (a doua ca marime din Balcani). Excursia continua spre Grecia. Seara sosire in Sidirokastro si cazare hotel 3*.

 

07 Noiembrie Salonic – Schitul Sf.Paraschiva – Insula Evia

Mic dejun. Plecare spre Salonic unde se viziteaza Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir si apoi tur panoramic Salonic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas). Excursia continua catre Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi – loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor. Vom traversa apoi cu ferry-boat-ul de la Glyfa la Agyokampos in Insula Evia. Cazare hotel 3* Insula Evia.

 

08 Noiembrie Insula Evia – Manastirea Sf.David – Moastele Sf. Ioan Rusu – Manastirea Sf.Efrem

Mic dejun. Suntem in Insula Evia, a doua ca marime din Grecia. Vom vizita Manastirea Cuviosul David cu hramul Schimbarii la fata, o manastire de calugari situata la poalele muntilor Kavalaris, la o altitudine de 930 m si unde se pastreaza relicva crestina Capul Sf. David cel Batran. Vom continua apoi cu Biserica Sf. Ioan Rusul care se afla in localitatea Prokopi  si adaposteste moastele sf. Ioan Rusul, originar din Rusia. Vom parasi insula Evia pe pod si ne indreptam catre Manastirea Sf. Efrem cel nou, manastire de maici din localitatea Nea Makri, regiunea Atica la 40 km distanta de Atena. Manastirea are o vechime de circa 600 de ani, este zidita din piatra in stil grecesc si adaposteste moastele Sf. Efrem, care este considerat ocrotitorul dependentilor de droguri si al celor cu depresie. Ajungem la Atena in cursul serii. Cazare hotel 3* Atena.

 

09 Noiembrie Insula Eghina – Manastirea si Catedrala Sf. Nectarie Taumaturgul – Atena

Mic dejun. Dimineata devreme, plecare spre portul Pireu pentru imbarcare pe ferry-boat si traversare catre Insula Eghina unde vom vizita Manastirea si Catedrala Sf. Nectarie Taumaturgul, mare vindecator si facator de minuni, urmata de participarea la slujba inchinata sarbatoririi Sfantului Nectarie. Tur panoramic al insulei si intoarcere in port pentru revenire la Atena. Dupa debarcarea in portul Pireu, tur de oras Atena: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia, Acropole. Seara, timp liber la dispozitie in Atena. Cazare hotel 3* Atena.

 

10 Noiembrie Acropole – Excursie optionala in Peloponez si la Manastirea Sf. Patapie

Mic dejun. Dimineata, transfer cu autocarul si vizita cu ghid local de limba romana pe Acropole (biletul de intrare in valoare de 12 Euro se achita la fata locului). Dupa vizita, timp liber la dispozitie in Atena pentru vizite individuale sau optional, excursie in Peloponez – leaganul civilizatiei mionice. Peloponezul impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Se viziteaza Istmul Corinth, Nafplio, Mycene si Manastirea Sf. Patapie de la Loutraki. Manastirea de maici Sf.Patapie (cunoscut in lumea ortodoxa ca mare vindecator de cancer) este localizata in muntii Geraneia la o altitudine de aprox. 1000 m si la o distanta de 15 km de statiunea Loutraki. De pe terasa manastirii se pot vedea cele doua mari, marea Egee si marea Ionica, cu o panorama deosebita! Tarif: 35 Euro/persoana, minim 25 platitori si include: transport autocar, ghid insotitor (nu sunt incluse biletele de intrare). Intoarcere la Atena. Cazare hotel 3* Atena.

 

11 Noiembrie Delphi – Termopile – Kalambaka

Mic dejun. Parasim capitala Greciei Atena si ne indreptam catre Delphi unde vom vizita cel mai important Oracol al lumii antice. Excursia continua catre Termopile unde vom face un scurt popas si apoi catre Kalambaka – un micut oras pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte ale Meteorei care încadrează partea de nord a orizontului. Cu o strada principala generoasa pe care se afla majoritatea hotelurilor, teraselor, restaurantelor si magazinelor, oraselul asteapta sa va impresioneze. Vom face un scurt popas la Zindros– principalul atelier de icoane bizantine – unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor. Cazare hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka.

 

12 Noiembrie Kalambaka – Meteora – Bucuresti

Mic dejun. Plecare de la hotel dimineata devreme pentru vizitarea complexului Monahal de la Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri apoi plecare spre tara. Sosire la Bucuresti dupa miezul noptii in functie de formalitatile vamale

  

Tarife                                             calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 275 Euro adult loc in camera dubla
 • 265 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
 • 210 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti
 • 335 Euro adult loc in camera single

 

Servicii incluse:

 • Transport cu autocar propriu clasificat 4* pe toata durata programului
 • Cazare 6 nopti cu mic dejun hoteluri 3* astfel:
  • 1 noapte Sidirokastro hotel 3*
  • 1 noapte Insula Evia hotel 3*
  • 3 nopti Atena hotel 3*
  • 1 noapte Kalambaka hotel 3*
 • Tur de oras Sofia
 • Tur de oras Salonic
 • Tur de oras Atena
 • Ghid local de limba romana pentru vizita la Acropole
 • Excursiile si vizitele prevazute in program: Schitul Sf. Paraschiva de pe valea Tembi, Manastirea Sf.David si Moastele Sf. Ioan Rusu de pe Insula Evia, Manastirea Sf.Efrem, Insula Eghina – Manastirea Sfantului Nectarie, Delphi, Termopile, Meteora, Atelierul de icoane Zindros
 • Ferry boat Pireu – Insula Eghina – Pireu
 • Ferry boat Glyfa – Agiokampos
 • Insotitor de grup

 

Servicii neincluse:

 • asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • intrarile la obiectivele turistice
 • excursiile optionale

 

 

 Transferuri GRATUITE din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *