Sejur Lisabona & plaja Madeira, 11 zile – iunie 2018

 Ziua 01   SOSIRE IN LISABONA, Portugalia

Dupa sosirea pe aeroportul din Lisabona, vei fi transferat la hotel.

  Ziua 02-03  Sejur Portugalia LISABONA

Lisabona abunda in atractii turistice. Poti incepe explorarea orasului cu Ponte 25 de Abril (Salazar), pod suspendat ce traverseaza Raul Tagus legand Lisabona de Almada (pod comparat cu Golden Gate – San Francisco). Continuand pe firul Raului Tagus poti ajunge la Alfama, cel mai vechi cartier al Lisabonei cu magazine cu suveniruri si produse de artizanat. Aici vei avea sansa de a gusta din faimosul vin Porto. Apoi te poti indrepta catre centrul orasului, Baixa, unde pot fi vizitate cateva din faimoasele piete ale Lisabonei: Praca do Comercio, Praca de D. Pedro IV, Praca dos Restauradores.
Regim mese – Mic dejun

  Ziua 04  Sejur Portugalia LISABONA – MADEIRA

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Lisabona. Zbor intern Lisabona – Funchal. Dupa sosirea pe aeroportul din Funchal vei fi transferat la hotel.
Regim mese – Mic dejun

  Ziua 05-09  Sejur Portugalia MADEIRA

In zilele petrecute pe Insula Madeira te poti relaxa pe plajele insulei, poti vizita imprejurimile sau poti alege dintre activitatile oferite pe insula: inot cu delfini, jeep safari in insula, vizite in orasele: Santana, Porto Moniz, Sao Vicente, Santa Cruz. Te poti bucura deasemeni de facilitatile de petrecere a timpului oferite de resort. Seara poti opta pentru o cina in stil traditional insotita de un spectacol de dansuri folclorice.
Regim mese – Mic dejun

  Ziua 10  Sejur Portugalia PLECARE DIN MADEIRA

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Funchal. Zbor intern Funchal – Lisabona.
Regim mese – Mic dejun

  Ziua 11  Sejur Portugalia SOSIRE IN BUCURESTI

Final itinerar Sejur Lisabona & plaja Madeira, 11 zile – iunie 2018

 

Atractii

Ziua 2

Atractie Lisabona

Lisabona

Capitala Portugaliei – Lisabona, situata pe un teren colinar in estuarul Raului Tagus la varsarea sa in Oceanul Atlantic, este unul dintre principalele puncte de interes din Portugalia, un oras in care modernul si clasicul se imbina intr-un mod spectaculos. Aici vei gasi numeroase atractii, faimos fiind cartierul istoric Belem cu Mosteiro dos Jerónimos – manastire aflata in Patrimoniul UNESCO, a carei constructie a inceput in 1501. Monumentul are o arhitectura unica, stil Manueline – un amalgam de stiluri de la cel gotic si renascentist, pana la stiluri aduse de exploratori dinafara Europei. Mai poti vizita Bairro Alto, zona centrala a Lisabonei recunoscuta pentru diversitatea optiunilor de shopping, dar si pentru distractii nocturne, precum si Gare do Oriente, o minune arhitectonica din sticla si otel.

Ziua 2

Atractie Santa Maria de Belem

Santa Maria de Belem

Santa Maria de Belem este districtul cel mai incarcat de istorie si cultura al Lisabonei, de unde in 1497, Vasco da Gama la bordul vasului Sao Gabriel, a plecat spre India. Fosta resedinta regala Belem Palace, este in prezent resedinta oficiala a presedintelui portughez. In Belem mai poate fi vizitat Padrao dos Descobrimentos, monument ridicat in onoarea lui Henri Navigatorul, iar apoi Mosteiro dos Jeronimos, manastirea cu o arhitectura unica – Manueline, un amalgam intre stilurile gotic si renascentist dar si stiluri externe Europei aduse aici de exploratori. Aici se afla si Museu dos Coches, ce adaposteste o colectie impresionanta de trasuri din toata lumea.

Ziua 5

Atractie Madeira

Madeira

Aflat la circa 860 Km distanta de Lisabona, Arhipelagul Madeira este compus din 2 insule locuite: Madeira si Porto Santo si 3 insule nelocuite ce formeaza impreuna cu Ilhas Selvagens (Insulele Salbatice), Regiunea Autonoma Madeira. Insulele situate in nordul Oceanului. Atlantic au fost descoperite in 1418 de navigatorii portughezi Joao Goncalves Zarco si Tristao Vaz Teixeira. Padurile ce acopereau insulele au fost defrisate pentru infiintarea de plantatii si culturi agricole; Joao Goncalves cel care a pus bazele orasului Funchal este inmormantat in Catedrala Santa Clara. Cristofor Columb a locuit o perioada pe Insula Porto Santo inainte de a pleca in calatoriile sale. La inceputul anilor 1800 insulele au fost o scurta perioada sub ocupatie britanica. Faimoase prin renumitul vin de Madeira, insulele sunt o atractie turistica de prim rang.

Ziua 5

Atractie Funchal

Funchal

Funchal este resedinta administrativa a Insulelor Madeira (Regiunea autonoma Madeira), situate in Oceanul Atlantic. Orasul a fost fondat de Joao Goncalves Zarco in anul 1421 si a primit statutul de oras in timpul domniei regelui Manuel I in anul 1508. In Evul Mediu Funchal era utilizat ca punct de tranzit intre Europa si Lumea Noua. Numele de Funchal a fost dat de primii colonisti portughezi veniti in insule, datorita abundentei de fenicul ce creste aici. Orasul Funchal este construit intr-un amfiteatru natural ce se ridica pana la altitudinea de 1.200 m.

Tarif fix 890 €/ persoana

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *