Viena

Include Excursie la Bratislava

Abatia Melk si Croaziera pe Dunare – Excursie la Heiligenkreutz, Mayerling & Hinterbruhl

Transport avion AUSTRIAN | 6 zile | de la 350 Euro

 

 

Ziua 1 | BUCURESTI – VIENA

Intalnire la ora 11:40  in aeroportul HENRI COANDA (OTOPENI) cu insotitorul de grup si check in pentru zborul Austrian Airlines OS 784 cu decolare la ora 13:35. Sosire la Viena la ora 14:20. Tur de oras Viena cu ghid local de limba romana. Tur panoramic, din autocar, de-a lungul celebrului Ring Vienez: Ministerul de Razboi, MAK-muzeul de arta contemporana, Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, Palatul Imperial Hofburg – fosta resedinta de iarna a dinastiei Habsburgilor, Piata Maria Thereza, Parlamentul, Primaria, Burgtheater si Biserica Votiva. Tur pietonal in centrul istoric: Palatul Hofburg, Catedrala Sf.Stefan. Transfer la hotel si cazare. Seara, timp liber la dispozitie pentru acomodare. Cazare Hotel Star Inn Schonbrunn 3* superior Viena sau similar. Detalii pe www.starinnhotels.com

 

Ziua 2 | VIENA – PALATUL SCHONBRUNN – RINGSTRASSE – HOFBURG

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata vizitarii Vienei impreuna cu insotitorul de grup. In prima parte a zilei deplasare pietonala la Palatul Schonbrunn. Se poate vizita curtea si gradinile, Glorieta, Palatul (cu audio-guide in limba romana) sau Gradina Zoologica Imperiala. Dupa-amiaza, plimbare pietonala cu insotitorul de grup pe Ringstrasse si o vizita la Palatul Imperial Hofburg – Apartamentele Imperiale, sau Palatul Belvedere unde se gaseste cea mai mare colectie din lume Gustav Klimt. Cazare Hotel Star Inn Schonbrunn 3* superior Viena sau similar.

 

Ziua 3 | VIENA – BRATISLAVA

Mic dejun. Pornim catre Bratislava, nu numai cel mai mare oras din Slovacia, ci si capitala acestui stat. Mai mult decat atat, in Bratislava gasim sediul Consiliului National, cel al Guvernului, Ministerelor Nationale si al celorlalte organe ale Administratiei Republicii Slovace. Situat chiar in centrul Europei, Bratislava este un important centru comercial. In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), centrul istoric si faleza Dunarii. Intoarcere in Viena. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Star Inn Schonbrunn 3* superior Viena sau similar.

 

Ziua 4 | VIENA – ABATIA MELK & CROAZIERA PE DEFIELUL DUNARII

Mic dejun. Optional, Excursie pe Defileul Dunarii – Wachau si Abatia Melk cu Croaziera pe Dunare. Punctul culminant al acestei excursii este vizita la Abatia Melk. Considerata a fi “Leaganul Austriei” si “Perla Barocului”, Abatia Melk impresioneaza prin maretia sa si farmecul deosebit al zonei in care se afla. Aici se afla una dintre cele mai vechi, mai mari si mai frumoase biblioteci din lume. Dupa terminarea vizitei ne imbarcam pe vasul de croaziera, care ne va purta de la Melk la Krems, frumusetea acesteia amintindu-ne de ce Dunarea a fost sursa de inspiratie a multor artisti de cele mai diferite feluri. Prin acest peisaj romantic plin de istorie si legende, Dunarea isi croieste drumul pe langa sate incantatoare si podgorii intinse, iar castelele vechi sunt o dovada vie a importantei acestor vechi drumuri comerciale. Dintre acestea, Dürnstein este cunoscut in mod deosebit pentru ca aici a fost inchis regale Richard Inima de Leu, asteptand rascumpararea care trebuia sa ajunga din Anglia. In Krems vom fi preluati de autocar si condusi inapoi la hotel in Viena. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Star Inn Schonbrunn 3* superior Viena sau similar.

 

Ziua 5 | VIENA – HEILIGENKREUTZ – MAYERLING – HINTERBRUHL

Mic dejun. Optional, Excursie la Heiligenkreutz, Mayerling & Hinterbruhl. Manastirea Heiligenkreutz, cea mai veche manastire Cisterciana din lume locuita continuu, este una dintre cele mai frumoase manastiri medievale, fondata in anul 1133 de catre Leopold III de Babenberg, Heiligenkreutz adaposteste astazi mormantul ultimului membru al familiei Babenberg. De la Heiligenkreutz ne indreptam spre Castelul Mayerling. Fost domeniu imperial de vanatoare, Mayerling este in locul unde mostenitorul tronului Austriei, Printul Rudolf, s-a sinucis in anul 1886, impreuna cu iubita sa Maria Vetsera in varsta de numai 17 ani. In urma acestui incident, castelul a fost reconstruit iar pe locul unde se afla camera printului a fost ridicata o biserica, altarul fiind amplasat chiar pe locul patului in care a murit printul. Lasand in urma legendele din Mayerling vom face un popas in localitatea vecina Hinterbruhl unde, in anul 1912, s-a format printr-o explozie intr-o mina de ghips un imens lac subteran. Cel mai mare din Europa ! Vizitam coridoarele şi galeriile, tenebrele umede transmit o nelinistitoare senzaţie de taina. Intoarcere la Viena. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie. Seara, optional, cina de bun ramas in Grinzing la un restaurant traditional (transfer in Grinzing, cina cu 3 feluri de mancare, 1 pahar de vin de persoana si muzica traditionala). Cazare Hotel Star Inn Schonbrunn 3* superior Viena sau similar.

  

Ziua 6 | VIENA – BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau cumparaturi. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul OS 767 cu decolare la ora 20:10. Aterizare in Bucuresti la ora 22:50. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Date de plecare: 13 Iulie, 25 Iulie, 09 August, 22 August

 

Tarife                                             calculate pentru un grup de 25 platitori

 • 350 Euro adult loc in camera dubla
 • 170 Euro copil 2-11,99 ani cu doi adulti in camera      
 • 500 Euro adult loc in camera single

 

Servicii incluse:

 • Bilet de avion Bucuresti – Viena – Bucuresti, Compania Austrian Airlines

(include 1 bagaj de mana de pana la 8 kg/persoana de dimensiuni maxime 55x40x23 cm)

 • Cazare 5 nopti cu mic dejun bufet la hotel Star Inn Schonbrunn 3* superior Viena sau similar
 • Tur de oras Viena cu ghid local de limba romana
 • Excursie la Bratislava
 • Tururi pietonale cu insotitorul de grup
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Insotitor de grup

 

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 140 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Taxa de bagaj de cala maxim 23 kg: 30 Euro/piesa de bagaj/dus-intors (optional, cu plata in agentie la inscriere)

In aeroport taxa de bagaj de cala dus-intors este de 45 Euro/bagaj!

Nota! O familie de 2 persoane poate opta pentru un singur bagaj de cala, iar o familie de 3 persoane poate opta pentru 1-2 bagaje de cala, economisindu-se astfel 30 Euro/persoana ! Pentru fiecare persoana este inclus bagajul              de mana!

 • Asigurarea medicala
 • Asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • Excursiile optiionale

 

Excursii optionale                                                                               calculate pentru minim 20 platitori

 

 • Abatia Melk & Croaziera pe Defileul Dunarii: 65 Euro/persoana

Include: transport autocar, intrare la Abatia Melk, ferry-boat Melk-Krems, insotitor de grup

 • Heiligenkreutz – Mayerling – Hinterbruhl: 50 Euro/persoana

Include: transport autocar, intrari, insotitor de grup

 • Cina de bun ramas in Grinzing: 40 Euro/persoana

Include: transfer autocar, meniu cu 3 feluri de mancare, ½ pahare de vin, muzica traditionala

 • Biletul la Concertul Extraordinar al Wiener Hofburg Orchester la sala de festivitati „Festsaal” a Palatului Imperial Hofburg (are loc in zilele de marti, joi si sambata, in functie de data de plecare aleasa) – se rezerva din tara: 42 Euro Categoria B, 55 Euro Categoria A

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Abatia-Melk-02 hofburg image_leading_article_teaser manastirea-din-heiligenkreuz-panorama_lcxw Palatul-Schonbrunn-Viena

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *